Implantologie

Ce sunt implanturile dentare ?

Implanturi dentare reprezinta in fapt radacini artificiali, din titan sau zirconiu, ce inlocuiesc radacinile naturale ale dintilor si au ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar de success.

Practic, implanturile dentare se prezinta sub forma de “suruburi”, cu un relief divers, in functie de categoria din care fac parte si de producator.

Cum se realizeaza ?

Aceasta interventie este complet nedureroasa, realizandu-se sub anestezie locala. Implantul dentar substituie si reprezinta numai radacina dintelui  si nu trebuie confundat cu partea estetica ce se vede la nivelul cavitatii orale (coroana sau lucrari protetice din ceramica sau zirconiu), aceasta reprezentand o alta etapa distincta de tratament.

Medicul competent in domeniul implantologiei dentare va face consultatia, analiza de caz, va observa particularitatile dumneavoastra, va va explica si va raspunde intrebarilor dumneavoastra.

Ulterior, medicul va va recomada sa faceti unele examene complementare consultatiei.

Examenele recomandate sunt: radiografii dentare si efectuarea de analize minime, de baza, ale sangelui (prin acestea se incearca excluderea anumitor riscuri ce pot sa apara, riscuri ce nu pot fi evidentiate la simpla consultatie si care pot contraindica implantul dentar).

Medicul implantolog va analiza examenele complementare cerute si va va prezenta eventualele particularitati observate in urma realizarii acestora.

Daca acceptul dat de medic este confirmat si de catre pacient, se trece la programarea pentru sedinta de introducere a implanturilor dentare.

Implantarea

Pentru a se introduce implanturi dentare, este necesara crearea unei cavitati la nivel osos, cavitate realizata cu ajutorul unei aparaturi specifice, freze speciale, utilizand tehinci si viteze adecvate fiecarui caz particular. Odata implantul infiletat, se face sutura mucoasei gingivale (gingiei). Implanturile se vor lasa o perioada suficenta de timp in os pentru a se integra (osteointegrarea). In acest moment implantul dentar  nu mai este vizibil cu ochiul liber, fiind acoperit de mucoasa gingivala, putand fi evidentiat insa prin examen radiologic(radiografie). Numai dupa osteointegrarea completa a implantului se va trece la realizarea de  lucrari protetice: coroane sau punti dentare. Aceasta perioada de integrare variaza, depinzand de calitatea, cantitatea osoasa a fiecarui pacient si se situeaza, de regula, intre 4 si 6 luni.

Implanturi dentare - pot fi respinse de organism ?

Multe din intrebari au ca subiect respingerea de catre organism a implantului. Acesta este unul din cele mai des intalnite zvonuri legate de implanturi. Exista numerosi candidati la implant dentar care nu accepta tratamentul din cauza asa-zisei respingeri a implantului de catre organism. Implantul dentar este doar un surub din titan de inalta puritate. Acest metal este ales special pentru ca are o capacitate foarte mare de a fi acceptat de organism. In ceea ce priveste functionarea sa, implantul, spre deosebire de un rinichi sau un ficat, trebuie doar sa ramana la locul sau si sa sustina o lucrare protetica. Daca este sa argumentam statistic, rata de succes inregistrata pentru implant dentar este de peste 95-97% dupa 5 ani, similara cu cea pentru orice alta manopera stomatologica (obturatie, obturatie de canal, lucrare protetica etc.). Eventualul esec este cauzat, in primul rand, nu de respingerea organismului, ci de alti factori cum ar fi: igiena bucala deficitara, neprezentarea la controale periodice, incarcarea protetica gresita etc.

Doresti sa faci o programare?
Contacteaza-ne!
  • Program de lucru:
  • L-V: 08.00 - 18.00
  •   S: 09.00 - 15.00
  •      Contact:
  • 0766 287 716
acasa | despre noi | servicii | studiu de caz | multimedia | contact | termeni si conditii
copyright © 2011   Silvia Martu | developed by Medica PLUS 2011